هادی های نزولی




هادی های نزولی یک سیستم حفاظت صاعقه که از ساختمان تحت حفاظت ایزوله نیست ، ممکن است به صورت زیر نصب شود :
- اگر دیوار از مواد غیر قابل اشتعال ساخته شده باشد ، هادی های نزولی را می توان بر روی سطح یا داخل دیوار اجرا گردند .
- بر اساس بند 5.3.1 از استاندارد NFC 17-102 ویرایش 2011 هنگامی که هادی نزولی مسی نیست و روی دیواری از مواد قابل اشتعال قرار می گیرد ، حداقل یکی از شرایط زیر باید رعایت شود تا از هرگونه خطر افزایش دمای هادی های نزولی جلوگیری شود :
- هادی های نزولی باید چنان قرار گیرند که فاصله بین آن ها و دیوار همواره بزرگتر از 0/1 متر باشد . در این شرایط بست های نگهدارنده می توانند در تماس با دیوار باشند .
- زمانیکه نتوان از فاصله کافی مابین هادی نزولی تا یک ماده قابل اشتعال مطمئن شد ، سطح مقطع هادی نزولی فولادی با ظرفیت حرارتی معادل نباید کمتر از mm2 100 باشد .
بر اساس استاندارد NFC 17-102 ویرایش 2011 در سیستم های صاعقه گیر غیر ایزوله باید حداقل 2 هادی نزولی از دو مسیر جداگانه برای توزیع جریان بهتر اجرا گردد .
هادی نزولی باید به گونه ای نصب شود که مسیر آن تا حد ممکن مستقیم باشد ، از کوتاهترین مسیر عبور کرده و دچار خم شدگی شدید نشود .
تصاویر زیر از همان استاندارد اشکال خم هادی نزولی را نشان می دهد .
l: طول حلقه ، بر حسب متر
d: عرض حلقه ، بر حسب متر
بر اساس این استاندارد شعاع خمش نباید کمتر از 20 سانتی متر باشد . خم های ایجاد شده در هادی های نزولی ، ترجیحاً باید در لبه ها ایجاد شود .
هادی های نزولی نباید در امتداد یا بر روی لوله های الکتریکی عبور داده شوند .
از مسیریابی بر روی دیواره های چوبی یا قرنیزها یا به طور کلی موانع باید اجتناب شود. باید اطمینان حاصل شود که مسیرهای هادی نزولی تا حد امکان مستقیم هستند . با این حال ، برای عبور از موانع ، شیب 45 درجه یا کمتر و حداکثر ارتفاع 40 سانتی متر مجاز است (مورد e در شکل بالا)
باید از تشکیل هرگونه حلقه در مسیر جریان هادی نزولی خودداری شود . اما در جایی که ممکن نباشد(مورد f در شکل بالا) ، حداقل شعاع خم شدن هادی نزولی بر اساس محاسبه فاصله جداسازی طبق بند 5.6 و طول l ، (که l = l1 + l2 + l3 ) تعیین می شود .
لازم است عایق سازی الکتریکی بین پایانه هوایی یا هادی نزولی و بخش های فلزی ساختمان ، تاسیسات فلزی و سیستم های داخلی ، از طریق رعایت فاصله جداسازی S ، بین این قسمت ها فراهم گردد
.
بر اساس استاندارد NFC 17-102 ویرایش 2011 ، هادی های نزولی باید در هر متر توسط سه عدد بست ( هر33 سانتی متر) به سازه متصل گردد . این اتصالات باید برای سطوح مناسب باشند و نصب آنها نباید در آب بند بودن سقف تغییری ایجاد کند . اتصالات باید امکان انبساط حرارتی احتمالی هادی ها را فراهم کنند . دریل کاری هادی های نزولی به منظور اتصال آن ها به سطوح ممنوع است .
برای جلوگیری از ایجاد شوک مکانیکی و حفاظت از هادی نزولی، می بایست هادی نزولی تا فاصله ی حداقل دو متری سطح زمین توسط شیلد مناسب مورد حفاظت قرار گیرد .
اجزای سیستم حفاظت از صاعقه از عناصر زیر تشکیل شده است :
- One or more ESEAT
- Connection component
- One or more specific down-conductors
- A test joint for each down-conductor
- One earth termination for each specific down-conductor
- Foundation earth electrode (earthing of the structure)
- Electric power cable
- Main electric power distribution box with SPD
- Main telecom distribution box with SPD
- Telecom cable with SPD
- One or more equipotential bonding bars
- One or more equipotential bondings between earth terminations
- Disconnectable bonding device
- One or more equipotential bondings (direct or via an Isolating SparkGap).
- Main earthing bar
- Electric equipment
- Metallic pipe
- One or more equipotential bondings through a spark gap for aerial mast
- همانطور که در تصویر بالا نمایان است (شماره 12) تمام سیستم های ارتینگ برای یک ساختار یکسان ، باید به هم متصل شوند
دیدگاهتان را بنویسید